PIN uitat Înregistrează-te gratuit!
Escrocul sentimental, o specie comuna – cum recunosti barbatii care fug de angajamente?
Data 01-06-2014 | Vizualizări  95761

Se spune adesea ca femeile se indragostesc de ceea ce aud, iar barbatii de ceea ce vad. Tocmai de aceea nu este nici un secret faptul ca, de cele mai multe ori, femeile au tendinta sa se lase furate de… peisaj si vorbe dulci, in timp ce barbatii sunt mult mai cerebrali atunci cand se implica intr-o relatie.

 

Un personaj misterios, contradictoriu si provocator, vanitos, cochet si frivol, seducator si romantic, asa am putea zugravi portretul barbatului care frange inima dupa inima. Mai in gluma, mai in serios, ajungem sa-l numim… escrocul sentimental.

Il gasim peste tot si nicaieri, promite multe, vorbeste multe si pare sa fie cu adevarat dornic sa afle totul despre femeia din fata sa. Ca varsta, are intre 20 de ani si… cat il tine! Daca orele, zilele, saptamanile si apoi lunile trec doar cu vorbe frumoase si, de ce nu, cu din ce in ce mai multi bani cheltuiti pentru a petrece impreuna momente de neuitat, iar totul pare la fel ca in prima zi, poate ca este cazul sa te ingrijorezi!

Relatiile naturale, in care cei doi parteneri se implica fara rezerve, sincer si dezinteresat, evolueaza, se transforma, imbraca mereu forme noi. Niciodata nu raman la fel ca in prima zi. Se contureaza planuri reale de viitor si se fac mai mult decat promisiuni. Escrocul sentimental, asa cum observam adesea tardiv, are insa o abilitate incredibila de a se sustrage responsabilitatilor.

Este nevoie de mult curaj si luciditate pentru ca o femeie sa se poata rupe din bratele unui barbat care fuge de angajamente. Sarmul lui irezistibil poate paraliza orice incercare de detasare si de a privi cu luciditate relatia in care te afunzi fara de control.

Din pacate, de cele mai multe ori, escrocul sentimental este recunoscut prea tarziu. Cand tu visezi la o familie si la o viata de basm alaturi de el si indraznesti sa i te destainui, ruptura se produce inevitabil. Alteori, dispare pur si simplu, fara preaviz, cand iti era lumea mai draga.

Cum recunoastem un barbat care fuge de angajamente? Poate ca cel mai clar indiciu este misterul… Incitant si provocator la inceput, atunci cand vrea sa iti atraga atentia, misterul lui nu mai are farmec atunci cand incepeti sa va apropiati. Daca insista sa petreceti tot timpul doar voi doi, fara sa se arate interesat sa iti cunoasca prietenii sau familia si fara a-i trece macar prin cap sa te introduca in cercul lui de prieteni, ai toate motivele sa devii suspicioasa.

Daca observi ca el are controlul asupra a tot ceea ce faceti, ca el stabileste cand sa va intalniti si ce sa faceti sau ca are perioadele lui in care este de… negasit, din nou, ar trebui sa iti pui cateva intrebari.

Asa cum escrocul sentimental isi cultiva in permanenta talentul de a rosti cuvintele potrivite la momentul potrivit, femeia care ii cade in mreje ar trebui sa isi cultive abilitatea de a face diferenta intre ceea ce pare ca se intampla cu relatia lor si ceea ce se intampla, de fapt, in realitate. 

Atunci cand ne dorim cu adevarat o relatie serioasa, un strop de gandire cerebrala, un pas inapoi pentru o privire de ansamblu si, de ce nu, dedicatia de a despica firul in patru si de a analiza fiecare noua experienta, se pot dovedi extrem de utile.