PIN uitat Înregistrează-te gratuit!
Ce este "nepotrivirea de caracter"?
Data 23-03-2013 | Vizualiz─âri  202673

Pe vremea bunicilor, divortul era ceva rar intalnit. Nu se povestea despre nepotriviri de caracter, personalitati incompatibile sau partaje. Oamenii se casatoreau, de cele mai multe ori respectand deciziile si alegerile parintilor, si o faceau pentru toata viata. Expresia "si au trait pana la adanci batraneti" isi gasea locul. Daca erau sau nu fericiti, nu suntem noi in masura sa judecam, cu atat mai mult cu cat, conceptul lor de fericire este mult diferit de al nostru.

Societatea a evoluat, si ne aflam acum in fata unei destructurari din ce in ce mai rapide a ideii de familie asa cum era perceputa in societatea traditionala. Au devenit oamenii incompatibili? Este fericirea atat de greu de gasit? O mai mare libertate individuala arunca asupra casatoriei valul senzatiei de constrangere, de incarcerare? Este greu de decis. Cert este ca din ce in ce mai multe familii, cu sau fara copii, aleg calea separarii. Specialistii sunt de parere ca ceea ce ii uneste cel mai mult pe oameni este existenta unui ideal comun. Ce intelegem fiecare prin idealul comun este la latitudinea noastra. Un cuplu poate avea ca scop comun cresterea copiilor, dincolo de incompatibilitatile dintre ei, iar acest lucru poate fi suficient pentru a-i tine impreuna, fericiti de realizarile copiilor. Altii pot avea in comun interesul pentru arta, si din nou poate fi suficient.

Revenind la "nepotrivirea de caracter", poate fi iubirea ucisa de aceasta "nepotrivire de caracter"? Sau poate iubirea sa fie transformata in alt sentiment o data cu trecerea anilor? Se schimba in rau sau in bine viata ta dupa ce ajungi sa cunosti mai mult persoana pe care ai ales-o? Dupa un timp alegi sa-ti imparti viata cu cel pe care il iubesti sau cel putin crezi ca-l iubesti, dar cand vin anumite discutii in familie, anumite probleme ale vietii de cuplu, intervine neincrederea, gelozia sau chiar intr-un final despartirea datorita acelei "nepotriviri de caracter". Chiar este nepotrivirea adevaratul motiv, sau poate, persoanele aflate in despartire se ascund dupa aceste cuvinte care pot ascunde jigniri, gelozie, lipsa de iubire. Aceasta "nepotrivire de caracter" poate ascunde chiar o noua iubire, o noua speranta. De aceea ma adresez voua, celor care poate nu o singura data ati auzit spunandu-va ca relatia nu merge din cauza "nepotrivirii de caracter" si va intreb, care au fost de fapt adevaratele motive ale acelor "nepotriviri de caracter"?