PIN uitat Înregistrează-te gratuit!
Cautarea partenerului perfect - un scop obsesiv sau naturaletea de zi cu zi?
Data 25-06-2013 | Vizualiz─âri  132866

Foarte multi dintre noi de dorim cu ardoare sa intalnim persoana potrivita, alaturi de care sa ne implicam intr-o relatie de lunga durata. Daca ar fi sa tinem cont de faptul ca avem ocazia sa intalnim, in medie, aproximativ 100 de persoane pe zi - prin mersul la munca, la cumparaturi, in oras cu prietenii sau prin experientele online - este surprinzator ca inca suntem singuri...

Cu siguranta suntem tentati sa ne inchipuim ca partenerul perfect ar trebui sa arate intr-un anumit fel, sa-i placa anumite lucruri si, mai ales, sa-l intalnin intr-un anumit context. Ne asteptam ca prietenii sa ne recomande o persoana cu care avem foarte multe lucruri in comun. Speram, cu fiecare noua iesire in oras, sa intalnim o persoana care sa ne faca sa simtim fluturasi in stomac. In cele din urma incepem chiar sa ne gandim la colegii de munca, pentru ca nu se stie niciodata, nu-i asa?

Ce ar fi insa daca am inceta sa cautam obsesiv jumatatea ideala si ne-am concentra, in schimb, eforturile pe a cunoaste pur si simplu oameni noi? Socializarea, de orice natura, ne da o stare de bine. Ne ajuta sa ne impunem personalitatea in diferite raporturi sociale, ne face sa ne simtim capabil sa comunicam eficient si ne pune in cele mai diferite posturi de relationare.

Atunci cand suntem cu adevarat stapani pe viata noastra - independenti din punct de vedere financiar si impacati cu ceea ce am realizat pana in prezent - ne putem concentra pe dezvoltarea de relatii cu cea mai mare naturalete. Tocmai aceasta naturalete in comunicare constituie ingredientul care ne pune intr-o lumina noua si ne atrage in vizorul persoanelor cu care interactionam cel mai usor si avem cele mai multe lucruri in comun.

De la orice discutie inceputa chiar si virtual, pe un forum unde sustinem o idee, pana la o simpla activitate de recreere pe un site de socializare, avem posibile raspunsuri la intrebarea noastra - cum si unde cautam partenerul perfect: oriunde, fiind noi insine!

Tot ceea ce trebuie sa facem pentru a ne spori sansele de a gasi un companion de suflet sau marea dragoste este sa cunoastem, zi dupa zi, oameni noi cu care sa legam prietenii. In societatea de astazi, toate acestea se fac cel mai usor pe internet. Daca doriti sa optati pentru un site de socializare sau nu, este insa exclusiv alegerea dumneavoastra.