PIN uitat Înregistrează-te gratuit!
Ce mesaj transmitem dincolo de cuvinte la o prima intalnire?
Data 02-04-2014 | Vizualiz─âri  232083

Chiar daca suntem persoane cu un vocabular dezvoltat si avem o multime de glumite subtile in arsenalul de cucerire a sexului opus, ceea ce vorbim trebuie sa fie intotdeauna in concordanta cu ceea ce se numeste limbajul trupului.

Daca avem o postura crispata, mentinem mainile incrucisate in fata, in semn defensiv, sau mentinem privirea fixata spre partenerul de intalnire, acesta poate considera ca suntem precauti in legatura cu relationarea, oricat de binevoitor am incerca sa vorbim despre o urmatoare intalnire. Unele persoane se considera intimidate daca sunt privite fix in ochi mai mult de 4-5 secunde.

In general, femeile afirma ca sunt interesate de barbatii care le fac sa rada, entuziasmul de a obtine o a doua intalnire cu o persoana, fiind strans legat de acele momente ale intalnirii care au fost amuzante. Mai interesant este insa faptul ca ele nu se asteapta ca barbatii sa rada la randul lor, ci numai sa le determine pe ele sa zambeasca.

Daca o femeie isi indreapta corpul spre un barbat, indica faptul ca poate fi abordata. Daca un barbat doreste sa o sarute, un gest premergator ar fi acela de a-i da o suvita de par la o parte de pe fata. Posesivitatea fata de partener poate fi indicata de catre barbati prin cuprinderea taliei sau umerilor femeii cu mainile. O femeie care aseaza cravata sau indeparteaza o scama de pe sacoul insotitorului sau declara non verbal faptul ca acesta ii apartine ca partener.

Spre finalul intalnirii, este important ca partenerii sa isi sincronizeze gesturile de retragere. Ea se poate uita subtil la ceas, iar el isi atinge un buzunar al sacoului. Faptul ca ea isi termina bautura sau isi indreapta corpul catre iesire poate sugera un moment al despartirii. La finalizarea unei discutii, partenerul isi rareste mesajele aprobatoare din cap sau interjectiile de admiratie.

Nu-i asa ca si dumneavoastra v-ati confruntat cu toate aceste gesturi pana acum, fara sa le acordati importanta cuvenita?