PIN uitat Înregistrează-te gratuit!
De ce credem in compatibilitati astrale in relatiile de cuplu?
Data 31-08-2013 | Vizualiz─âri  99759

Departe de a fi doar o superstitie si avand milioane de adepti in toata lumea, astrologia devine unul dintre domeniile in care configuratia planetelor si a galaxiilor in anumite momente de timp poate determina turnura unor evenimente sau poate defini caractere. Unii o numesc pseudostiinta, altii o considera doar un prilej de a insela oamenii prin seductia aflarii viitorului. Oricum ar fi, credintele in zodii si compatibilitati astrale se rasfrang si in privinta vietii de cuplu.

In primul rand, oamenii au fost atrasi de lucruri inexplicabile din toate timpurile. Sa asociezi un set de comportamente cu un semn zodiacal este un lucru relativ usor de realizat si bazat pe coincidente diverse. De aici si pana la a face asocieri intre zodiile cu care intamplator ne-am inteles mai bine sau mai rau, nu este decat un singur pas. Am putea spune, deci, ca cineva inclina sa creada in compatibilitatea cu anumite zodii in functie de experienta sa de viata sau a persoanelor cunoscute.

In plus, intr-un domeniu atat de complex cum sunt relatiile de cuplu, reusita sau nereusita unei prietenii depinde de foarte multi factori. Este cel mai usor sa cream legaturi pe baza semnelor zodiacale, iar, in cazul in care o relatie nu functioneaza, din diverse motive, sa blamam acele nereusite care nu au fost intr-un semn bun. Constiinta noastra este impacata ca am facut totul, dar astrele... ne-au fost impotriva.

Daca privim si la viata sociala de pe diverse continente, vom vedea ca exista diferite seturi de simboluri zodiacale pentru diverse culturi si traditii: zodiacul european, chinezesc, indian, arboricol, pomicol, etc. Putem observa, deci, ca invatam sa credem in zodiacul caracteristic propriei culturi, traim urmand anumite dogme si ritualuri stravechi. De ce facem acest lucru? Originile credintelor s-au pierdut in negura timpurilor...